ZJ napoved dogodkov

SKUPAJ

 

Joze Mencinger

Jože Mencinger

"V Ljubljani ne potrebujemo politikov z meglenimi obljubami, ki se bodo šele učili, kaj naj počno in kje je 1626 mestnih ulic in cest. Potrebujemo župana, ki  to ve, ki  ima Ljubljano rad, spoštuje someščane in tudi sredi poletja  obiskuje projekte, ki so v teku: kolesarske steze, obnavljanje vrtca ali otroškega igrišča. Takšnega župana že imamo. Ker se svojega dela še ni naveličal , ne vem, zakaj bi mu breme odvzeli. Kdor pravi, da  lepša  le mestno središče,  naj si ogleda Špico ali  Koseški bajer. Kdor trdi, da nas vse bolj zadolžuje, naj preveri  podatke  o zadolženosti."

Preberi več
goslar

Miran Goslar

Miran Goslar pravi, da je Zoran Janković idealen župan. Vabljeni k ogledu izjave.

Preberi več
zlatko

Zlatan Čordić - Zlatko

Slovenski glasbenik Zlatan Čordić - Zlatko je izrazil podporo Zoranu Jankoviću. Oglejte si njegovo izjavo. 

Preberi več
Valerija Buzan

dr. Valerija Bužan

"Z gospodom Zoranom Jankovićem, kandidatom za župana Mesta Ljubljana, smo se spoznali in začeli sodelovati že v obdobju 90. let, ko je še opravljal funkcijo direktorja trgovske mreže Mercator. V tem času nam je z njegovo pomočjo uspelo izvesti številne akcije v dobrobit uporabnikom CUDV Draga kot so nakup kombija, individualna pomoč posameznikom in njihovim staršem ter realizacijo mnogih donatorskih sredstev v različnih oblikah pomoči, ki so bile odmevne tudi v javnosti."

Preberi več
170609 proslava OS Prule ob Dnevu drzavnosti nrovan 019

Dušan Merc

"Nobenemu politiku ne verjamem. Politike sodim lahko samo po dejanjih, ne po besedah. S tem se nekako držim zelo modrega reka iz Svetega pisma, ki gre nekako takole: »Ne sodite jih po njih besedah pač pa po njih dejanjih. Ker sem Ljubljančan po rodu, si jemljem pravico, da ocenjujem vaša dejanja, kaj ste storili za Ljubljano v času svojega dosedanjega županovanja."

Preberi več
180509 Slavnostna seja Mestne obicne Ljubjana bkovac 87

Janez Kocijančič

Janez Kocijančič podpira Zorana Jankovića in si želi, da kot župan svoje delo tudi nadaljuje. Vabljeni k ogledu posnetka.

Preberi več
d20bfa7971e770411c4b01a578cac0d1

Đorđe Balašević

"Sa Zoranom sam prijatelj predugo da bi mi se moglo verovati kad pričam o njemu. Zato neću pričati ni o onih osamnaestak godina koliko sam ga znao kao „Zokija Slovenca“, niti o osamnaet sledećih koliko ih je proteklo od kad sam saznao da se punim imenom zove Zoran Janković... 

Preberi več
tomi smuc

Tomi Šmuc

Nekdanji odbojkar Tomi Šmuc je izrazil podporo Zoranu Jankoviću, ki ponovno kandidira za župana Ljubljane. Vabljeni k ogledu njegove izjave.

Preberi več
sb

Sani Bečirović

Sani Bečirović se v Ljubljani počuti fenomenalno. Vabljeni k ogledu posnetka, v katerem izrazi podporo Zoranu Jankoviću.

Preberi več
almalior

Alma in Lior Kochavy

Pobudnika znane in zelo popularne Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy sta izrekla podporo Zoranu Jankoviću. Vabljeni k ogledu izjave.

Preberi več

Izidor Pečovnik - Dori

"Dragi prijatelj Zoran, volitve so pred vrati in vsak išče v svojih vrstah in med prijatelji podporo. Z veseljem podpiram tvojo odločitev, da znova postaneš župan naše lepe Ljubljane. Ne samo zaradi najinega prijateljevanja, temveč tudi iz hvaležnosti, da si moje goste iz Berlina vedno znova z veseljem sprejel pri tebi na občini in ko sem imel mlade družine si jih pogostil, da te ne morejo pozabiti. 

Preberi več
dragic

Goran Dragić

"Za najboljšega župana na svetu. Hvala Zoki za prelepo Ljubljano."

Preberi več
Zborovanje ZZB NOB Mi pa nismo se uklonili 164

Janez Stanovnik

"Zoki je dal glavnemu mestu države Slovenije moderno podobo. Plečnikove umetnine – Tromostovje, tržnica, Univerzitetna knjižnica, Šišenska cerkev in druge, so zasijale v novem ambijentu. Novi mostovi povezujejo mestne četrti v celoto; nekdanja predmestja so postala integralni del mestne celote, stanovanjske stolpnice obkrožajo mesto. Ob marsikateri novogradnji se je pokazalo, da je »drobovje« pod površjem dotrajano in često gnilo."

Preberi več
180509 srecanje z nagrajenci nrovan 055

Anita Ogulin

"Vsako mesto sestavljajo ljudje. In prav ti prinašajo raznolikost, pestrost, pa tudi dušo mesta. Kot so različni ljudje, so različne tudi njihove usode. Pri svojem delu se dnevno srečujem s tistimi, ki jih tako opevana gospodarska rast še ni dosegla. Tistimi, ki živijo v stiski in potrebujejo pomoč do lepše usode.

Preberi več

Saša Pavček

"Mestna občina Ljubljana se je pod vodstvom župana Zorana Jankovića in njegovimi sodelavci izkazala s spoštljivim in vzornim odnosom do umetnosti, kulture in ohranjanja kulturne dediščine ter s tem dokazala, da se moč naroda vrednoti po njegovi kulturi."

Preberi več
Vir Delo

Peran Bošković

"Ob iztekajočem se mandatu in volitvami ki so pred vrati čutim potrebo, da se vam zahvalim za vse, kar ste kot župan storili za našo skupnost. To velja tako za nesebično (tudi osebno) pomoč pri graditvi našega kulturno pastoralnega doma in njegove okolice, vaš vedno prisrčen odziv na naše pobude in prošnje, kot tudi za topel sprejem naših najvišjih cerkvenih dostojanstvenikov, ki so obiskovali Ljubljano. Srčno si želimo, da za nadaljnji razvoj našega mesta in kvaliteten odnos z našo skupnostjo, ponovite mandat, pri čemer vas najiskreneje podpiram."

Preberi več
barbara rajgelj

Dr. Barbara Rajgelj

"V času, ko z vseh strani pritiskajo sovraštvo, grobost in nasilje, je za prebivalce Ljubljana mesto, v katerem smo kdaj nezadovoljni in kritični, a v osnovi lahko svobodno dihamo, živimo in delamo. Je mesto brez strahu, ker Zoran Janković ne grozi in se ne utemeljuje na sovraštvu. Glasove trenirkarjev, harmonikašev, delavcev, vrtičkarjev, podjetnikov, brezposelnih, gejev, duhovnikov, študentov in ljudi z drugačnimi političnimi prepričanji skuša usklajevati in preoblikovati v politike, ki ljudem olajšujejo življenje. Zato sem prepričana, da bo v prihodnjem mandatu slišal tudi glasove mladih pred vrati predragih stanovanj, družin v socialnih stiskah in zahteve po uravnoteženem mestnem razvoju. Na področju oskrbe starostnikov, izobraževanja in kulture mesto že zdaj kakovostno opravlja številne funkcije slabo delujoče države."

Preberi več
get img

Mag. Geza Filo

"Podpiram prizadevanja Mestne občine Ljubljana, ki je pod županovanjem gospoda Zorana Jankovića postala okoljsko trajnostna in ljudem prijazna občina, v kateri njeni prebivalci in obiskovalci lahko živimo v sožitju z naravo in v vsej različnosti strpno med seboj.

Preberi več
20180509 slavnostna seja Mestnega sveta Mestne obcine Ljubljana nrovan 080

Robert Štaba

"Na deklerativni ravni zagotovo težko srečamo posameznika, ki ne bi podprl prizadevanja za zmanjševanje števila umrlih in hudo poškodovanih v prometnih nesrečah. Vendar pa se vse spremeni, ko od njega pričakujemo, da naredi konkreten korak. Kot posameznik, kot zaposleni, kot krajan, državljan…Praviloma se odloči za korak nazaj, analizira,  kaj to pomeni zanj in kakšne posledice in obveznosti prinaša odločitev ZA. Zanimivo?"

Preberi več
Vir fotografije: Slovenske novice

Dr. Peter Čeferin

"Čeprav je moje stalno prebivališče v Grosuplju, je Ljubljana mesto, kjer sem se rodil in obenem glavno mesto moje države. Zato mi ni vseeno, kakšna je Ljubljana in kdo je njen župan. Spremljal sem vsa leta dosedanjega županovanja gospoda Zorana Jankovića in ugotavljam, da je ravno po njegovi zaslugi naša Ljubljana postala prelepo mesto. Zato podpiram ponovno kandidaturo gospoda Zorana Jankoviča za župana Mesta Ljubljane."

Preberi več
160404 15 obletnica zavoda Turizem Ljubljana nrovan 023

Barbara Vajda

"Malo je ljudi, ki so za Ljubljano, moje rojstno mesto, naredili toliko,  kot gospod Zoran Janković. Ljubljana je v letih njegovega vodenja dobesedno zacvetela. Postala je prelepa, zaželena, moderna, zelena, čista in očarljiva evropska prestolnica."

Preberi več
a

Aleksandra Kornhauser-Frazer

"Premišljam, kako naj na kratko odgovorim na vprašanje, zakaj cenim Zorana Jankovića? Zagotovo najprej zato, ker je vulkan ustvarjalnosti. V dvanajstletnem obdobju županovanja je s svojo uglašeno ekipo zasnoval in izpeljal prek dvatisoč projektov in Ljubljano zares približal “najlepšemu mestu na svetu”, ki očara domačine in blizu milijon turistov na leto."

Preberi več
17 prof. dr. Zora KONJAJEV maj 2015

Zora Konjajev

»Župana Zorana Jankovića cenim, ker poleg številnih dejavnosti v korist mesta Ljubljane in njenih prebivalcev, podpira kulturo, ki zagotavlja obstoj majhnega slovanskega naroda.

Preberi več
120509 slavnostna.seja.mestnega.sveta.mestne.obcine.ljubljana nrovan 010 1

Alenka Šelih

"V zadnjem desetletju se je Ljubljana močno razvila, postala je sodobno, čisto in urejeno mesto in začela je dobivati kvaliteto prestolnice. Nobenega dvoma ni, da je to v veliki meri zasluga župana Zorana Jankovića in njegove sposobne in motivirane ekipe sodelavcev. Zato podpiram njegovo kandidaturo za ponovno izvolitev."

Preberi več
140129 slovesnost ob 60 obletnici BTC nrovan 001

Helena Petrin

"Listo Zorana Jankovića podpiram v celoti, ker pod njenim vodstvom, Mestna uprava, že več kot desetletje vodi vrhunsko, navdihujočo zgodbo prenove in preobrazbe Ljubljane, kar potrjujejo konkretni projekti v neposrednem mestnem jedru in tudi na obrobju mesta, mednarodna priznanja in nagrade, predvsem pa visoka kakovost bivanja in strmo naraščanje turistov v tem našem, najlepšem mestu na svetu."

Preberi več
vladojankovic 1 i960x600

Vlado Kreslin

"Ko sem v sedemdesetih letih štopal po Evropi, sem v živahnih metropolah najbolj užival v opazovanju uličnih glasbenikov na ulicah, ki so vrvele v vseh možnih barvah in pojavnih oblikah. Takrat je bila scenografija  v Jugoslaviji, roko na srce, bolj sive barve. Danes mi ni treba niti v London niti Amsterdam, samo sprehodim se v soboto dopoldne na ljubljansko tržnico in uživam v utripu mesta."

Preberi več
140724 novo postajalisce BicikeLJ v BTC City nrovan 019

Jože Mermal

"Podpiram in vstopam v Listo Zorana Jankovića, ker skupaj gradimo odprto, svetovljansko mesto in hkrati na prvo mesto postavljamo meščanke in meščane. V obdobju vodenja je Mestna uprava izvedla 2.000 projektov, ki prispevajo k visokemu standardu (kakovosti) bivanja v Ljubljani, omogočajo gospodarski in vsesplošni napredek in razvoj družbenih dejavnosti ter Ljubljano uvrščajo na svetovni zemljevid najprivlačnejših mest."

Preberi več
tof

Tone Fornezzi - Tof

Tof ve, kdo je naredil Ljubljano. Vabljeni k ogledu posnetka.

Preberi več
7 Nusa Kersevan

Nuša Kerševan

»V zadnjem desetletju je Ljubljana vsako leto lepša in prijetnejša za bivanje v njej. Zato želim, da bi gospod Zoran Janković, ki ima pri tem največ zaslug, ostal župan tudi v naslednjem mandatu in s tem zagotovil, da se bo naše mesto razvijalo še naprej v dobrobit vseh občanov in tistih, ki radi prihajajo k nam.

Preberi več

Mojca Toš

"Rečeno, storjeno! Besedi, ki v popolnosti odražata Zoranov način dela. Z odločnostjo in pravo vizijo je uspel, da je Ljubljana pod njegovim vodstvom postala eno najlepših glavnih mest. Ponovna izvolitev Zorana Jankovića za župana Ljubljane je zato zagotovilo za nadaljnji uspešen, hiter in tudi nujen razvoj naše prestolnice."

Preberi več
140915 otvoritev prenovljenih prostorov OS Livada nrovan 004

Goran Popović

"Srečen je človek, ki se danes zbuja v Ljubljani, ker je župan Zoran Janković naredil naše mesto prepoznavno, dobro organizirano, prebivalcem prijazno, turistom zabavno in zanimivo, za učence ljubljanskih  osnovnih šol pa varno ter zaradi mnogih zanimivosti spodbudno za učenje. Našemu mestu je dal dušo."

Preberi več
1MU

Nedžad Grabus, mufti

"Vsaka generacija Ljubljančank in Ljubljančanov je imela svoje izzive, kako narediti mesto prijetno in dostojno za življenje. Naša generacija se bo spominjala župana Zorana Jankovića po velikih projektih in ureditvi mesta, ki so Ljubljano modernizirali in jo postavili v raven najlepših svetovnih mest."

Preberi več
20121111 00402027

Dr. Danilo Türk

Nekdanji slovenski predsednik Danilo Türk bo volil Zorana Jankovića. Vabljeni k ogledu posnetka, v katerem izrazi podporo Zoranu Jankoviću. 

Preberi več
20180509 slavnostna seja Mestnega sveta Mestne obcine Ljubljana nrovan 035

Milan Kučan

"Ekipa, ki z Zoranom Jankovićem že tretji mandat upravlja z Ljubljano je znala razbrati potenciale, ki jih naše mesto premore in je na njih začrtala razvoj slovenske prestolnice. Ljubljana je danes svojim meščanom prijazno mesto. To je nedvomno dosežek sedanjega vodstva. Tega ne gre spregledati zdaj , ko se bo ocenjevalo njegovo delo."

Preberi več
IMG 1485

dr. Jože Bavcon

"Gospod Zoran Janković je edini politik - gospodarstvenik, ki sprejema moč argumentov. Ob prvem mojem obisku pri njem  sva bila glede Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani povsem na nasprotnih bregovih. Vendar ga je dotedanje delo in udejstvovanje botaničnega vrta prepričalo in takoj je razumel situacijo."

Preberi več
131023 sprejem dosedanjega in novega rektorja Univerze v Ljubljani nrovan 009

Stane Pejovnik

"Župan Janković je bil v veliko pomoč  pri postavitvi novih fakultet za kemijo in računalništvo. Kot rektor Univerze v Ljubljani sem se lahko zanesel, da bo Mestna občina Ljubljana pod njegovim vodstvom podpirala izgradnjo in sodelovala po svojih najboljših močeh. Prav v tem času poteka postavitev zapornice, ki bo omogočila kontroliran pretok voda hudourne Glinščice in preprečila poplave vse do Viča."

Preberi več
IMG 20181005 174606

Robi Kranjec

"Danes razmišljam, kako prav imajo moji športni kolegi iz tujine. Res imamo neverjetno lepo prestolnico! Nič čudnega, da jo prihajajo občudovat z vseh koncev sveta. Upam, da bo tudi v prihodnje tako. Zahvala in poklon županu Zoranu Jankoviću."

Preberi več
MatejMattej

Matej in Mattej

Matej in Mattej vesta, da je doma (v Ljubljani) najlepše. Oglejte si posnetek podore.

Preberi več
brena

Lepa Brena in mož Bobo

"U moru ljudi bez identiteta i kredibiliteta kojima je zelja za slavom i politikanstvom najvisi cilj,za mene i porodicu Zivojinovic se izdvaja covek koji je svojim ljudskim i profesionalnim delima ,bio i ostao najveci i najdrazi , Zoran Janković. Zoran je ostao veran sebi i svojim prijateljima,svojoj porodici i svojim delima.On ima bitnu kategoriju danasnjeg vremena koja je retka a to je TRAJANJE. Uvek postovan i voljen !!!"

 

Preberi več