ZJ drugi o zoranu

PODPORNIKI

Objavljamo nekatera izmed pisem Zoranu Jankoviću, ki so bila objavljena v knjigi Srčni Zoran. Knjigo je Zoran Janković prejel ob praznovanju 60. rojstnega dne.

 

Aplavz po divji pesmi Beltinške bande

Vlado Kreslin

Aplavz po divji pesmi Beltinške bande počasi utihne, »umirjam žogo«, na vrsti so Spominčice. 

Preberi več

Ve, kaj je vodenje in ima strategijo

Joc Pečečnik

"Mislim da je Zoran Janković že dokazal, da zna učinkovito voditi velike sisteme, in se dobro znajde tudi v javni upravi. Če sem iskren, se mi zdi, da je med letošnjimi kandidati sploh edini, ki ve kaj je vodenje in ima zelo konkretno strategijo. Mislim, da bi bila takšna vrsta vodenja države edini možen izhod iz krize."

Preberi več

Dragi Zoran, moj župan in predsednik!

Aleš Čerin

"Prebudil si Ljubljano, prebudil si Slovenijo. Večina ni razumela tvojih misli, da je upravljanje Ljubljane in države podobno kot upravljanje Mercatorja. Tvoja in naša prednost je bila tudi v tem, da je Mercator s tisoč trgovinami v državi Slovenija v malem. ... Skratka, tvoj pogled na upravljanje velikih sistemov se je pokazal za točnega: pomembni so najvišji cilji, znanje, profesionalnost in motivirano moštvo."

Preberi več

Lesk v očeh

Aleksandra Kornhauser - Frazer

Pred leti so me poklicali v Oxford, kjer sem živela in delala, ter prosili, da bi po enem letu Jankovićevega županovanja napisala kake pol strani, kako ocenjujem njegovo delo. 

Preberi več

Dragi Zoran

Mag. Nives Cesar

... šest desetletij je veliko za življenjsko obdobje človeka in zelo malo v časovnici človeške zgodovine. Dejavnost in dosežki enega človeka, ki zna začrtati smer sodobni generaciji, predstavlja širok značaj. 

Preberi več

Dragi Zoran

Jadranka Dakič

... kako dobro se spomnim tistega novembrskega dne leta 1997, ko me je najin skupni kolega posadil v avto, rekoč: »Moraš ga spoznati, potrebuje te in ti potrebuješ njega!« Bili so to časi, ko so postajale menjave uprav že kar nekaj običajnega. Jadra

Preberi več

Ko so me poklicali in vprašali

Nataša Derapesko

Ko so me poklicali in vprašali, če želim sodelovati v knjigi, sem seveda z veseljem privolila. Kajti o tem človeku lahko povem le in samo dobre stvari.

Preberi več

Spoštovani gospod župan

Akad. prof. dr. Vinko Dolenc

Tvoja vehementna in kreativna drža, kakor tudi tvoja fizična pojavnost ne izražata jubileja, v katerega si »prisiljen«, da ga praznuješ.

Preberi več

Človek akcije

Rok Ferengja

Poznam vas kot človeka akcije. Vsa sodelovanja z Vami so bila odlična in zmenjena brez dolgoveznosti.

Preberi več

Zoran Janković je človek projektov

Dr. Nedžad Grabus, mufti

Za Zorana Jankovića sem prvič slišal, ko se je v Sarajevu odpiral poslovno-trgovski center Mercator. Temu dogodku so mediji v tistih dneh namenjali veliko pozornost. 

Preberi več

Vsak dan dela z županom

Zdenka Grozde

Vsak dan dela z županom sem doživljala kot svojevrsten izziv. Takoj po nastopu mandata konec leta 2006 so se pričeli vrstiti številni projekti, ki smo jih brez izjeme uspešno zaključevali.

Preberi več

Spoštovani gospod Zoran Janković!

Barbara Hieng Samobor

Vem, da ne marate okrasja in votlih replik. Zato na kratko, a iskreno.

Preberi več

Sapramišje sanje

Svetlana Makarovič

Ne moti me, zdaj pišem, sem zagodrnjala, ne skači mi na pisalni stroj, že spet sem udarila napačno tipko. In ne delaj se preveč pametno – kakšen računalnik neki, v mojem domu že ne. 

Preberi več

Moj Notranj`c

Simon Kardum

Bil je lep poletni dan. Pisalo se je leto 2009. Junij. V Kinu Šiška sem po enomesečnem tenstanju in testiranju kandidatk in kandidatov za pet delovnih mest med 360 prijavljenimi izbral najboljše.

Preberi več

Bilo je pred kakima dvema letoma

Prof. dr. Rajko Kenda

Bilo je pred kakima dvema letoma, daleč naokrog nikjer nobene predvolilne kampanje, mrtva sezona tako rekoč, čas, ko je videti, da se politiki kar nekako poskrijejo pred volivci. Še kar nekaj časa jih ne bodo potrebovali, pa tudi zarečenega kruha se je že kar nekaj nabralo od zadnjih volitev sem.

Preberi več

Spoštovani gospod župan!

Nada Šumi

Za rojstni dan Vam želim, da bi bili vse življenje zdravi in srečni. Da bi ostali dobri zaščitnik  in navdušen otrok vseh, ki jim segate v roko.

Preberi več

Ob jubileju Zorana Jankovića

Jože Mermal

Že tri desetletja bo minilo, odkar sem se prvič srečal z Zoranom Jankovićem. Vsa najina srečanja so bila namenjena zanimivim, novim poslovnim idejam in razmišljanjem iz poslovnega, urbanističnega, infrastrukturnega ali športnega področja. 

Preberi več

Skrivnost življenja

Tone Kompare

Rad pozabljam, da moje življenje ni samo po sebi umevno. Pogosto razmišljam o tem, zakaj sem, zakaj bivam? 

Preberi več

Moja srečanja z Zoranom Jankovićem

Miloš Kovačič

Ko sem spoznal Zorana Jankovića, sem takoj vedel, da je dober organizator, dober trgovec in da je tudi zelo delaven. Spoznal sem ga prek športa, ker je bil na začetku zelo aktiven pri košarki, preden je prešel na rokomet. 

Preberi več

Vabilu k sodelovanju pri projektu »presenečenje«

Prof. dr. Oto Luthar

Vabilu k sodelovanju pri projektu »presenečenje«  sem se z veseljem odzval iz več razlogov. Med pomembnejšimi je ureditev lastništva prostorov ZRC SAZU na Novem trgu in Gosposki ulici. 

Preberi več

Gospodina Zorana Jankovića imala sam sreću upoznat

Danijela Martinović

Gospodina Zorana Jankovića imala sam sreću upoznati prije više od deset proljeća. Naša povremena druženja prerasla su u jedno lijepo prijateljstvo.

Preberi več

Zakaj spoštujem Zorana Jankovića?

Marko Klinc

Zakaj spoštujem g. Zorana Jankovića? Kot nekdanjega rokometaša in člana uprave MRK Krka Novo mesto me je navdušil leta 2004 z brezhibno organiziranim in izvedenim evropskim rokometnim prvenstvom v Ljubljani, Celju, Velenju in Kopru!

Preberi več

Zoran Janković nosi u sebi neku tajnu

Mirsad Begić

... kao skrivenu ranu dostojanstveno godinama. Riješen da sve podnosi i da umre ako treba, ali da se ne oda i popusti, u borbi da ostvari svoj san. 

Preberi več

Rezultati njegovega dela v prestolnici povedo vse

Barbara Vajda

Dejstvo je, da je Zoran Janković iz Ljubljane naredil prestolnico, eno najbolj zanimivih, dinamičnih in prijaznih, kar jih poznam.  Niso tako daleč leta, ko je bila Ljubljana zaspano mesto, danes pa kar prekipeva od energije, številnih dogodkov in doživetij.  

 

Preberi več