ZJ moja resnica

URADNA POJASNILA ZORANA JANKOVIĆA

Komisija za preprečevanje korupcije (v nadaljevanju KPK) je svoje ugotovitve o nadzoru nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank, ki so hkrati funkcionarji in zavezanci na tem področju, zapisala v 44. točkah zaključnega poročila št. 062

Zoran Janković ni storil kaznivega dejanja

Specializirano državno tožilstvo je zoper Zorana Jankovića, Natašo Turšič in Rajka Srednika vložilo zahtevo za preiskavo v zadevi Tritonis. Očitalo jim je storitev kaznivega dejanja goljufije, kar so vsi trije ves čas zanikali.

Preberi več

Odgovor na prispevek novinarke Nataše Markovič

V informativni oddaji Dnevnik na 1. programu Televizije Slovenija je bil dne 16. avgusta 2014 objavljen prispevek o potencialnih kandidatih za župana Mestne občine Ljubljana, v katerem novinarka Nataša Markovič navaja napačne informacije in s tem zavaja javnost.

Preberi več

Odgovor na članek časopisa Delo

V časopisu Delo je bil v soboto, 2. avgusta 2014 v rubriki Aktualno objavljen članek "Rast zadolževanja slovenskih občin se je ustavila." novinarja gospoda Jožeta Pojbiča. Kot vir podatkov novinar navaja Ministrstvo za finance. Opozarjamo in ugovarjamo, saj članek ne odseva realnega stanja. Novinar v članku in v grafičnih prikazih primerja celoten dolg (tako Mestne občine Ljubljana, kot tudi vseh pravnih oseb, ki so v večinski lasti občine) s prihodki proračuna Mestne občine Ljubljana.

Preberi več

Očitek o kršitvi zakonske obveznosti

Večkrat sem pojasnil, da sem bil, in sem še prepričan, da poročanje v tem primeru ni bilo potrebno, saj ni prišlo do spremembe premoženjskega stanja, temveč le njegove oblike, prav tako je znan vir vseh mojih finančnih sredstev. 

Preberi več

Pojasnilo na navedbe o premoženjskem stanju

Napako nepravočasnega poročanja sem priznal in omenjena zemljišča tudi sam naknadno prijavil KPK. Gre za zemljišča, ki so znotraj ograje okoli domače hiše, kjer s soprogo živiva in so v družinski lasti že od leta 1992 in tako ne morejo povzročati suma koruptivnosti.

Preberi več