Sprejem župana Beograda

· min branje
Nazaj

Župan Zoran Janković je danes v Mestni hiši sprejel župana Beograda prof. dr. Zorana Radojičića, ki je bil na ta položaj izvoljen 7. junija letos. Gost se je ob tej priložnosti vpisal v Zlato knjigo Ljubljane.

V Ljubljano prišli številni ugledni mednarodni gostje

Čeprav je Ljubljana v svetovnem merilu po površini in številu prebivalcev majhno glavno mesto, v našo sredino privabljamo ugledne mednarodne goste, katerih obiske obeležujemo s svečanim vpisom v Zlato knjigo.

Od leta 2007 je Zoran Janković v Ljubljani na uradnih obiskih gostil več kot sto najvišjih predstavnikov držav in prestolnic, voditeljev najuglednejših mednarodnih organizacij ter najvplivnejših osebnosti, med njimi Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II., norveškega kralja Haralda V. in kraljico Sonjo, ruskega predsednika Vladimirja Putina, nemško kanclerko Angelo Merkel, britanski kraljevi par, princa Edwarda s soprogo Sophie, predsednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckerja, predsednika Evropske nogometne zveze Aleksandra Čeferina in druge.

 

180912 sprejem zupana Beograda nrovan 007

Nazaj

© 2024 LISTA ZORANA JANKOVIĆA. Vse pravice pridržane.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaše izkušnje. S klikom na "prilagodi nastavitve" lahko upravljate z nastavitvami piškotkov. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.